I Jornada de reflexió sobre intervencions de salut juvenils en l’àmbit educatiu, sanitari i comunitari

El programa EspaiJove.net de la Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental va participar en la I Jornada de reflexió sobre intervencions de salut juvenils en l’àmbit educatiu, sanitari i comunitari, celebrada el dia 23 de novembre del 2018 a la Sala Josep Marull del Campus Universitari Mar, Barcelona.

La jornada estava organitzada per l’Escola Superior d’Infermeria del Mar (ESIM) amb la col·laboració de l’Associació Centre Higiene Mental Les Corts (CHMLC) del Grup CHM Salut Mental, Gerència Territorial de Barcelona de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar (INAD-PSMAR).

L’objectiu de la jornada era posar en comú i conèixer quines intervencions de salut s’estan portant a terme amb els joves des dels diferents àmbits de l’educació, sanitari, social i comunitari.

07-jornada-reflexio

La jornada es va organitzar en 4 taules, en la primera taula “Àmbit Salut” es van explicar els programes “Salut i Escola” per part d’una infermera d’Atenció Primària, l’“EspaiJove.net” per part de la Maria Torres del CSMIJ de Sarrià- Sant Gervasi i la “Consulta Sexe Jove” per part d’una infermera de l’ASSIR.

A la segona taula “Àmbit Comunitari” es van explicar els programes “Aquí t’escoltem” del Servei per a Adolescents i Famílies de l’Ajuntament de Barcelona, la “Consulta Oberta” de la Fundació Sant Pere Claver, i el programa “A partir de carrer” de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

En la tercera taula “Àmbit Educatiu” es va escoltar la veu dels coordinadors pedagògics de dues escoles públiques de Barcelona, dels pares i mares de l’AMPA i de tres joves de l’Escola Vedruna-Àngels. I per últim, a la taula “Visió de les Administracions” es van explicar les línees de treball en relació a la salut dels joves des del Consorci d’educació de Barcelona (CEB), del Departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona i des del Servei de Salut Maternoinfantil del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

2019-01-19T14:28:45+00:00